İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanıldığı Alanlar

Bilgi ve iletişim teknolojileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, “Bilgiye ulaşılması ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel basılı ve yazılı araçlardır.” olarak tanımlanır. Görsel olan bilgi ve iletişim teknolojilerine örnek olarak; cep telefonları, tabletler, fotoğraf makineleri ya da navigasyon cihazları örnek olarak verilebilir.

İşitsel olan grupta ise radyo, mp3 çalarlar örnek olarak gösterilebilir. Yazılı ve basılı olarak bilgiye bize ulaştıran bilgi ve iletişim araçları ise gazete, dergi ve kitaplardır. 

Bilgi ve iletişim teknolojilerini kısaca özetlemek gerekirse, günümüzde bilgi aldığımız her türlü teknolojik alet bu başlık altında bizim için örnek oluşturmaktadır. Bu araçlar sayesinde, örneğin cep telefonlarımız sayesinde günlük haberlere, son dakika olaylarına çok daha hızlı ulaşarak bilgi alabiliriz.

Hızlı ve etkili bir şekilde bilgiye ulaşmayı sağladığı için günlük yaşamımızı oldukça kolaylaştıran araçlardandır. Zamanımızı daha doğru ve tasarruflu kullanmamızı sağlar. Bu olumlu yönleri açısından çeşitli şekilde yararlandığımız bu teknoloji türü hayatımızın pek çok alanında bize eşlik etmektedir. 

Bilgi ve İletişim Teknolojisinin Günlük Hayatta Kullanılır Mı?

Günlük yaşamımızda sık bir şekilde kullanmamızın yanında, bilgi ve iletişim teknolojilerinden eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik ve banka gibi çok çeşitli alanlarda faydalanmaktayız.

Eğitimde bilgiye hızlı ve etkili bir şekilde ulaşım oldukça önemli olduğu için bilgi ve iletişim teknolojisinin çeşitli yorumlarını pek çok formda görebiliriz.

Bu durum eğitimde önemli olduğu kadar sağlıkta da ciddi, hayati önem taşımaktadır. Hasta bireylerin tedavilerini belirleme konusunda doktorlara doğru ve isabetli bilgiyi sağlayan araçlar bilgi ve iletişim teknolojisinin gelişmesiyle ortaya çıkan ürünlerdir.  

 

Bilgi ve Üretim Teknolojisi Hangi Alanlarda Kullanılır ?

Bilgi ve iletişim teknolojisine ayrıca mühendislik ve mimarlık alanlarında rastlayabileceğimiz gibi üretim sanayisinde de karşılaşabiliriz. Bilgiye hızlı ulaşım ve etkili iletişimin bir sonucu olarak üretimin kalitesi artmakta ve sanayi olumlu yönde gelişmektedir. Mühendislik alanında problemler bu sayede daha hızlı çözülmekte ve mimarlık alanında daha özgün çalışmalar gerçekleştirilebilmektedir.

Bankacılık alanında da karşımıza çıkan bu teknoloji sayesinde bankalarla aramızdaki mesafeler tamamen kalkmaktadır. Doğru iletişim kaynakları sayesinde paramıza çok uzak yerlerden ulaşabilir ve rahatlıkla alışveriş yapabiliriz. Yine son zamanlarda sıklıkla kullandığımız online alışveriş siteleri de, bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi sayesinde mesafeleri bizim için yok etmiş ve işlerimizi oldukça kolaylaştırmıştır. 

Bilgi ve iletişim teknolojileri, faydalı amaçlar çerçevesinde gelişerek hayatımızın pek çok alanına dokunan ve işlerimizi kolaylaştıran bir alan olmuştur. Hayatımızın içerisinde bize bilgiyi kolayca ulaştıran ve iletişim için mesafeleri kaldıran her gelişme bu teknolojinin bir parçasıdır. 

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir